Thursday, November 15, 2007

mellOw.

wah (n_n)
ramai sanGat oranG yanG nak berkahwin dah.
aku still rase blur.
huhu.

ye laa.
dulu last tenGok sinGle minGle,
rianG ria kanak-kanak ribena,
hu ha sana sini.
tau-tau dah jadik bini oranG dah.

palinG terkesan bila kenGkawan rapat aku pun dah nak melanGkah dah.
alaa.. macam coGan kata INTAN [institut tadbiran awam neGara]:
SelanGkah Ke Hadapan

ekekeke.
oke. deep inside aku memanG rasa sanGat cemburu nGan deranG.
best eh?
nampak macam best je. hehe.
lantas membuatkan aku rasa macam aku pon nak juGak.
tapi..
aku ni dah bersedia ke?
cukup dah ke ilmu aku ni?
dah pandai masak ke aku ni?
dah pandai nak nGuruskan rumah ke aku ni?
dah bersedia nak jadi wife oranG ke aku ni?

bile pikir balk sumer tu,
aku mellow kan diri aku sendiri.
natural laa kalo rasa macam nak ikut oranG lain.
bak kate oranG, musim laa.
oranG nak tunanG, kite pon nak juGak.
itu yanG last-last tak berapa nak menjadi.
pasal sebok nak ikot oranG,
diri sendiri tak pikir.
..aku la tu u_u'

kalo oranG len boleh cakap yanG deranG dah nak kawin dalam setahun dua ni,
aku tak kot.
palinG kuranG tiGa pat tahon laGi lah kot.

aku ni..
lambat matanG.
ari tu besday adik aku yanG ke 11.
mama aku boley cakap "haa. yanG dah sebelas tu, matured skit. dah besar dah."
tersedak aku. uhukk..!!
"abes oranG?" aku cakap..
ekekeke..
ye laa. aku memanG lambat skit.
skiiit je maa.
hehe.

so. aku nak amik masa ni untuk prepare kan diri aku sebaik munGkin.
betolkan mane yanG tak betol tu.
aku inGat baGus juGak laa kalo aku keje dulu.
sekuranG-kuranG nye tu akan bantu aku untuk hidup berdikari.
selama ni kalo bukan femili,
kenGkawan aku laa yanG dok jaGe aku.
hehe. i love laa koranG.

jadi pada yanG tak lama laGi dah nak tukaQ status tu,
aku nak ucapkan tahniah laa.
ur husbands are the luckiest to have u.
kan? kan? kan?
hee~


oke lah.
tu je untuk hari ni.
esok-esok tules laGi.

stay tuned u ols.

2 comments:

  1. Ha... pernah kena dulu. Rasa macam nak bergolek-golek atas lantai nak kawin sbb semua, SEMUA, housemate dah nak kawin, punyalah me'ghela :p

    tapi adalah baik, kerja dulu, beli keter, beli rumah... so kalaulah something bad happen (simpang malaikat) kita tak akan merempat minta belas simpati orang :D

    so... enjoylah dulu time bujang ni

    ReplyDelete
  2. betol laa kak tatty..
    terGedik-Gedik rasa mcm nak juGak.
    but i have to keep my kool lah kan?
    hehe.
    bebudak ni ske ckp aku cool.
    padahal aku ni:
    ..Gedik.
    ..Glabah.
    nGehehe..
    tewuk nyee aku neh.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!