Thursday, July 31, 2008

Durians, yes. burpinG, no-hO..!!

well.
as most of u wud kno.
its the durian season in sGamat.

..i perfectly have no idea why sGamat is famous-amos for durians.
they all taste the same to me.
ahaks.

anyways,
memandanG skolah aku tu memanG kawasan kebun-kebun
it's a no surprise to see durians terGolek tepi jalan
or GuGur like on yer bumbunG kereta [?!]
hehe.

and almost everyday
there'll be at least 1 bijik durian for the teachers to eat.
..courtesy of makcik kentin, that is.

now i really like durians.
especially yanG isi tebal tuh.
durian kawin eh oranG panGGil.
perGh. memanG mashuuuuuk.

..aku tak kesah panas badan sebab makan duyan.
..aku tak kesah saket tekak sebab makan duyan.
..aku tak kesah peninG2 sebab makan duyan.

tapi aku sanGat tak suke bau sendawa duyan..!!
blarGh !

bau dia.. mak aih.
macam bau Gas beracun wa cakap lu beb.
mushuk.

tapi aku memanG tak boley lupe laa mase raya aidilfitri tahun 2000.
mase tu raye and musim durian kire serentak laa.
family aku pun sudah anGkut duyan bebanyak laa.
..memanG kitoranG satu femili ske duyan neh.

almaklum lah tenGah raye kan.
so ramai laa tetamu kehormat dan kehormon yanG datanG bertandanG ke umah.
skali bile tGh borak2 kat meja makan,
tercium bau Gas.
"erk. bau macam Gas bocor jek ma", kata ku denGan wajah separa inesen campur kiut.
"aa. pi tenGok kat dapo. lupa nak tutup Gas kot", kata ma aku pura-pura inesen.

nGan penuh kemusykilan dahi berkerut-kerut aku pun peGi siasat.
takde plak memane dapo Gas yanG terbukak.

lepas jek sumer tetau memulanGkan diri mereka masinG2,
ma aku pun membuka pekunG di dada.
rupanya dia sudah sendawa laa makan itu duyan.
bushuk punye woranG.
hehe.

sejak ari tu baru laa aku tau yanG lepas makan duyan,
jangan laa nak sendawa sesuke kulit durian ko.
nGahahaha.

it was a smelly lesson learnt.
ekeke.

stay tuned u ols.


..mmm. ma, kalo ma bace, oranG mintak ampun taw.hee~

Monday, July 28, 2008

i luff ma Girls.

assalamualaikum.


well.
sebetol nya ialah aku tatau nak meraban ape.
..cam ayat biase jek.
hehe.


yesterday aku wat mini reunion nGan KJ and eQin.
walopon luanGkan masa dalam 2 jam,
tapi aku rasa cam 2 minit je.

maklum lah.
hari-hari aku lepak nGan fiancee.
abes member sumer bersepah tempat lain kan?
bile ade peluanG nak lepak nGan my Gelprens,
memanG aku teruja sesanGat laa.

tapi aku sanGat shahdu memikirkan pasal eQin.
nanGes2 dia citer pasal dia punye condition kat skool.
nak sedapkan hati dia, aku pon beri lah kata-kata motivasi tidak berbayar.
..skaranG aku rasa i should've just shut up and listen to her.
huhu.
sowi eQin.
u kno i luv u kan?

eQin nGan aku berkenalan 1st day nak masuk maktab.
2002.
peGi UK same-same.
Gado sana skit. sini skit.
hehe.
biase laa tu kan?

tapi i must say that bile aku Gado nGan dia,
aku rasa rindu sanGat kat dia.
i miss her annoyinG shrieks.
hehe.

baru aku sedar.
kalo dah kawan baik tu,
sampai bebile lah jadik kawan baik.

eQin ni one of my most cherished friends.
one of my craziest friends.
ni memanG stok2 wave lenGth yanG same lah.
hehe.

so, bile dia nanGis yesterday,
aku rasa.. ish. i felt for her.
very much tau.

oranG ckp cubit paha kanan, paha kiri terasa.
..eh. paha kiri dulu ke paha kanan eh?

aaa. and bila aku huG dia sbelum dia naik bus,
she wont even look at me.
nanGis laGi baby sowanG ni.
memanG sesuai sanGat lah nama baby princessko tuh, Qin.

..and i'm proud to say that nama 'eQin' with the capital Q tu,
aku yanG desiGn. ekekeke.

u kno how i like capital Gs and Qs.
hehehe.

eQin babe,
aku sayanG sanGat ko.
too bad u cant come to my wed.
it's be a sad-happy day for me.
sob. sob.

and janGan nanGis slalu tau.
inGat aku pesan tu.
nanti mata tak cantik.
lebam macam panda.
oops. mcm mek woo.
ooooops.

ekekeke.
i love u ols.
..tetibe terinGat kat dr sofi plak.
huhuh.

stay tuned.

Tuesday, July 22, 2008

..bila suara kita tak didenGar :P

salam u ols.


bukan. ni bukan apdet sadis pasal oranG tanak denGar cakap aku.
tapi sbalik nya adalah pasal sora aku tadaaak~ (denGan nada suara tenGGelam timbul)
hak hak.


ni sumer post-campinG punya alerGies.
huhu.

bukan lah aku tak penah sakit tekak hilanG suara.
cuma beza nya kali ni,
suara tu dah jadi punca rezeki aku.

kalo aku baGi kerja kat bebudak skolah ni suh dioranG buat.
maka harus lah aku dapat kertas kosonG jek balik.
students aku ni most of them di bawah tahap pass.
so, hampir semua benda aku nak kena explain dan baGi contoh.
so kalo aku sakit tekak
dan menGambil keputusan untuk diam je dalam kelas,
aGak2 koranG bebudak aku dapat ilmu tak ari ni?
haha. i wish dioranG leh laa belajar sendiri-sendiri.

tapi memandanGkan mereka sanGat rely pada aku as a source of input and information,
maka aku terrrrrpaksa laa melupakan niat nak merehatkan tekak aku.

last-last,
aku nGajar juGak macam biasa,
tapi suara mak-aih.
kalah ah-kua kat loronG haji.taib.
..tulen banGGG.


huhu.
memanG klako laa bunyik sebutir-sebutir yanG kuar dari mulut aku.
aku nampak jek bebudak ni dok nGekek kat blakanG,
tapi itu sumer tak pentinG laa kan.

yanG pentinG, pelajaran deranG tak terabai.
dan dioranG juGe sanGat pay attention pada aku.
pelik.
aGaknye dioranG suke kot denGar suara aku macam froG-ie ni.
pasal dioranG memanG senyap dan taat.

tapi kalo dioranG bisinG,
aku mula laa kuarkan ayat2 sadis
"uit! awak tak kesian ke kat teacher?"
sob.sob.

haha.
works everytime beb!!

jahat aku.
oke lah.
hopefully aku recover soon.
al-maklum lah cikGu muzik nanti nak nyanyi laGu Johor tak masuk tune dah jadik laGu Kedah plak kanG.
huhu. ape2 je lah aku neh.


saty tuned eh u ols.

Saturday, July 19, 2008

ehem. tak bisa oke?

Tak Bisa Memilih mu
by, 6ixth Sense.


Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)

___________________________________
assalam..


huish.
aku dah balik dah dari bercampinG dalam hutan bandor.
penGalaman yanG sanGat menarik.
walopon pada awal nya aku cam nyampah nak peGi.
aku memanG laa slalu cam neh kan.
huhuhu.

ohh ya.
takmo citer manyak.
bcoz aku pon demam.
just nak share a sonG, yanG boleh wat aku diam skejap kalo denGar dalam kete masa tGh drivinG.
kire laGu tanGkap jiwanG lentok leleh lah.
isk. ape punye discription da.
neways, enjoice..!!

Thursday, July 10, 2008

tunduk..!!

salamalaikom dan helOs u ols.



hari ni aku separa bizi jek kat skool.
nape separa?
bcoz jadual aku full sampai rehat jek.
pas rehat dah free of cas dah.
ekeke.


aku masuk jek bilik Guru,
ada member aku sound
"oranG insuren tu datanG ah!"

erk..!!

aku nGan member aku tuh dah Gelabah dah.
pasal mesti dia nak suh duduk depan dia,
denGar dalam 5-10 menet.
tak koser aku.

aku nGan member aku neh pon amek port kat meja Guru yanG bebelakanG sket laa.
skali aku terdenGar munyik sore deranG.

'isk. kak wa, depa mai..!!'
..kata aku separa berbisik.

tundukk..!!
..dish.

..salamalaikom..

erk. dia kasik salam ar.

"walaikom salam warah matullah hi wabarokatuh.."
..jawab dalam hati je laa.
kanG kekuat kanG kantoi lak dok ersembunyi blakanG meja bilik Guru.
ekekeke.

...

pastu deranG pon blah laa dah takde oranG.


sampai macam tu skali nak hindar oranG insuren tu.
kalau nampak dek bebudak skolah, wat malu Guru Besor jek.
erk. ape kaitan GB lak dlm neh.
ekekeke.



________________________
..avon takpe
..rorine takpe
..alfio raldo takpe

tapi kalo oranG insuren datanG nak jual insuren,
lariiiii..!!

tak ske.
tak ske.

bukan pe.
aku cam tak ske ar oranG yanG jual-jual insuren neh.
sebab deranG ske mendesak.
kunun convincinG ar.
padahal macam pakse oranG.
ish. i rimas taw..


memanG laa aku akui insuren tu aGak pentinG laa.
tapi pada aku,
kalau aku rasa aku nak beli polisi insuren,
aku akan peGi ke pejabat itu sendirik aku.

takyah nak berhempas pulas,
berGolak Gadai nak datanG carik aku.
huhu.

betols tak?

stay tuned.

Wednesday, July 09, 2008

dedicated to yours truly : meself

it just better Get better in time.
hanyiO~



Better in time.
by, Leona Lewis



It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going coming thought I heard a knock
Who's there no one
Thinking that I deserve it
Now I realise that I really didn't know
If you didn't notice you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gon' be ok

[Chorus:]
Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
Without something there to remind me
Was it all that easy
To just put aside your feelings

If I'm dreaming don't wanna laugh
Hurt my feelings but that's the path
I believe in
And I know that time will heal it
If you didn't notice boy you meant everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gon' be ok

[Chorus:]
Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

Since there's no more you and me
It's time I let you go
So I can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is I'll be fine without you
Yes I will

[Chorus: x2]
Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

Tuesday, July 08, 2008

life's like that ya'll

salamalaikom

hey.
Gosh.
umm. i dun wanna waste time yappinG bout how i have not made time for my social intenet life.
so, let's cut the crap lah ye.
hak hak.

well. esok Johor cuti.
hari hol almarhum sultan.

beinG a Johorian aint easy.
dah lebey sparuh tahun aku dok sini.
so much i've learnt.
so much i've been thru.
so much happened.
..plus i even became an aunt!!

hmm.
besok cuti.
plan nak manGon lambat ah.
lama dah aku tak bangon lambat2 cam masa student dulu.
demmit. i miss the Good ol days.
yeh i knew it was Gonna be like this.
all worked up with my job.
lazinG in the house after work as if i've been thru hell.
as if je laa.

dulu ada oranG tu penah sound aku.
bile aku cakap aku penat kat skool,
dia cakap, "penat wat pe?"
penat wat pe?!

..ye laa. kalo nak compare keje aku nGan keje beliau tu, memanG laa tak sama.
but both pon penat.
satu penat fizikal.
satu penat otak.
huh. u'll never know unless u endure it yerself, pal.

actually, aku cam rajin je apdet and online bloQ pasal tetibe jek rumah aku ade wireless lak.
ekekeke.
leh aku kaco bloG abG ajipp pasnih.
i'll try to make reGular apdets, just like the ol times.
orait?
but for now, aku nak nonton kat youtube, bebeh.
wee-hoo..!!

stay tuned bebehs.