Tuesday, July 22, 2008

..bila suara kita tak didenGar :P

salam u ols.


bukan. ni bukan apdet sadis pasal oranG tanak denGar cakap aku.
tapi sbalik nya adalah pasal sora aku tadaaak~ (denGan nada suara tenGGelam timbul)
hak hak.


ni sumer post-campinG punya alerGies.
huhu.

bukan lah aku tak penah sakit tekak hilanG suara.
cuma beza nya kali ni,
suara tu dah jadi punca rezeki aku.

kalo aku baGi kerja kat bebudak skolah ni suh dioranG buat.
maka harus lah aku dapat kertas kosonG jek balik.
students aku ni most of them di bawah tahap pass.
so, hampir semua benda aku nak kena explain dan baGi contoh.
so kalo aku sakit tekak
dan menGambil keputusan untuk diam je dalam kelas,
aGak2 koranG bebudak aku dapat ilmu tak ari ni?
haha. i wish dioranG leh laa belajar sendiri-sendiri.

tapi memandanGkan mereka sanGat rely pada aku as a source of input and information,
maka aku terrrrrpaksa laa melupakan niat nak merehatkan tekak aku.

last-last,
aku nGajar juGak macam biasa,
tapi suara mak-aih.
kalah ah-kua kat loronG haji.taib.
..tulen banGGG.


huhu.
memanG klako laa bunyik sebutir-sebutir yanG kuar dari mulut aku.
aku nampak jek bebudak ni dok nGekek kat blakanG,
tapi itu sumer tak pentinG laa kan.

yanG pentinG, pelajaran deranG tak terabai.
dan dioranG juGe sanGat pay attention pada aku.
pelik.
aGaknye dioranG suke kot denGar suara aku macam froG-ie ni.
pasal dioranG memanG senyap dan taat.

tapi kalo dioranG bisinG,
aku mula laa kuarkan ayat2 sadis
"uit! awak tak kesian ke kat teacher?"
sob.sob.

haha.
works everytime beb!!

jahat aku.
oke lah.
hopefully aku recover soon.
al-maklum lah cikGu muzik nanti nak nyanyi laGu Johor tak masuk tune dah jadik laGu Kedah plak kanG.
huhu. ape2 je lah aku neh.


saty tuned eh u ols.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!