Tuesday, August 25, 2009

..can u handle the heat?

assalam..

sbenar nye tajuk ni memanG takde lanGsung
perkaitan nGan heat.
hehe.

macam tak kenal aku jek.

______________
aku inGatkan bersalin lah merupakan detik yanG palinG menyakitkan buat aku.
rupe nye,
ada yanG lebih hebat.


...


my baby dah 13 hari.
almost 2 weeks.
beliau sihat alhamdulillah.

but was not on her 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th day.
arina was admitted to the hospital
for 5 days..
dia demam.

..and i thouGht sakit bersalin tu menyakit.
Allah maha berkuasa.

arina masuk spital,
bererti aku juGe masuk spital.
but not as a pesakit.
aku dan ibu2 lain yanG senasib diberi bilik di hospital.

what for?

sbaGai penGilanG susu le.

tetiap malam aku tido kat spital.
every 2 or 3 hours aku akan banGun untuk nak susukan dia.
itu lah keje aku.
koranG bayanG kan laa..

anak sendiri yanG baru lahir sehari,
kene pisah masuk spital.
pisah?
ye laa.

once in 2 hours je aku leh jenGuk dia.
kalo tak susukan dia,
nurse tu cam tak kasik laa kalo stakat nak lepak jek dalam baby's ward tu.

_________
rumah aku dekat je nGan spital.
drive 5 min pon dah sampai.
everyday aku balik rumah,
untuk mandi dan makan.

aku kan masih berpantanG.
aku still inGat makmertua aku pesan.
first week berpantanG,
tak payah nak tunjuk kuat.
bariiiinG je kat tilam.

tapi aku?
boleh ke aku bariiinG je while my dauGhter kat spital?
no way!

everyday, aku tanye doc
bile anak aku boleh discharGe.
setiap hari ade je harapan palsu yanG doc kasik.
setiap hari juGe lah aku menanGis kat husband aku.
..i want her in my arms all the time.
..i want her home.

but each time pas nanGis,
mesti aku cam nyesal.
sebab aku dah pamerkan kelemahan diri aku.
lantas membuatkan husband risau nGan keadaan aku.

dia tak pernah putus beri semanGat kat aku.
dan aku juGe terpaksa maniskan muke aku
each time dia drop aku kat spital.

ohh.
inilah saat yanG palinG menduGa dalam hidup aku.
..antara nak kesian kan anak aku.
..nak kesiankan diri aku yanG masih lemah from labour
..nak baGi parents and husband tak risau nGan keadaan aku.
erGh.

Allah juGe maha penGasih.
doa aku akhirnya termakbul.
akhirnya arina discharGe juGak.

Allah je lah yanG tahu betapa leGa nye hati aku nGan husband mase tu.
1st time in a few days aku senyum bile nampak husband aku kat corridor spital,
nak jemput aku and our baby.
..ye laa.
hari2 lain aku pakai mask.
mane nak nampak mulots :P
takot h1n1 woo~

aku rase betol2 dalam drama swasta time tu.
huhu.


itu lah hikmah dan kekuasaan Allah.
syukur aku panjatkan.

ni lah aGak nye antara masam manis berrumahtanGGa
kemanisan punyai anak dah aku rasa kan skaranG.
i know there'll be more to come.
and aku akan terus berdoa smoGa di permudahkan seGala urusan aku.

4 comments:

  1. maksu,jaga diri ye..
    and ur baby as well.. (^-^)

    ReplyDelete
  2. wow...tidak ada lagi daging kambeng.. haha susu kambeng ada lagi kot... hahahaha

    glad to hear arina is safe n healthy. simpan my darling itu di rumah ye.. skarang ni bahaya..huhu..

    ReplyDelete
  3. nGahahahaa~
    tu laa.
    awareness on h1n1 still kuranG laa here.
    kalo pakai mask pi jenjalan,
    orG yanG pandanG kite pelik.
    heh.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!