Tuesday, August 11, 2009

..inspirasi abadi

alamak.
aku ske Giler ah nGan laGu ayu ni.
soo sweet.

walopon suara aku tak sedap sesedap soto,
aku tetap jek nak nyanyi.
hehe.

________
tadi aku kol soranG member ni yanG dah smemanG nye lame aku dah tak berhubunG nGan beliau.
bukan pe.
aku cam boleh sense somethinG yanG tak kene nGan dia.
ala ala naluri ibu la plak.

so, aku pon tipon laa dia.
tapi..
cam oke jek.
bahaGia je aku denGor.
hehe.

alhamdulillah lah kalo cam tu kan.
oranG ckp kan,
kite ni mcm mane ade masalah pon.
tak payah laa nak tunjuk kat oranG yanG kite ni memanG problem.
..sesuai sanGat nGan nickname yanG dia pakai dulu
..settle`problem

tapi kalo dah tak tertanGGunG sanGat tu,
elok lah kite konGsi nGan kenGkawan kan?

bukan nak mintak simpati
skadar nak rinGan kan beban kat benak.

_____________2day
heppi 40th week in the womb besday
aku ucapkan kat anak aku ni.
nGan ucapan istimewa:
..bile shayanG nak kuar jumpe mama/ibu/mummy/ama/bonda ni?
:P belom decide laGik
hehe.

ari tu borak nGan mama aku.
topik: pelbaGai premis perniaGaan yanG bercambah di area rumah aku.
loads of spa
loads of coffee shops
loads of boutique

wah.
kitoranG memanG syukur lah beli rumah kat kawasan ni dolu2.
..bukan aku nGan ma yanG aku beli pon.
bapak aku laa yanG beli.

very the pesat membanGun.
lantas banyak buat plan nGan ma aku
nak pi spa tu laa
spa ni laa.
nak lepak kat kopitiam mane.
heh.


ma ckp 'awok tu dah nak ade baby'
'bleh ke jenjanlan cam dulu laGi?
sek sok nak kuar je, tinGGal baby kat mama.'

ala maa..
takde nye.
insyallah tak buat cam tu.
susah payah orG nak kandunGkan dia smilan bulan
..ekceli 10 months taw
takkan laa nak tinGGal lak.
dun weri taw maa.
bukan takat baby je,
nGan mama skali orG hanGkut laa.
kite kan kaki jalan.
kaki joli.
kaki shoppinG.

itu sumer kan dalam Gene kite.
mane bleh di abaikan.
hehe.

ye ar.
best pe jalan satu femili.
laGi pon, penGalaman aku yanG tak seberapa jadik cikGu ni banyak juGe laa nGajar aku.

budak ni, kalo kite tak expose dia
memanG dia tak membesar kreatif dan kritis.
cewah.

tapi hopefully tak over expose laa kan.
just the riGht amount of exposure.

aduyai..

bukan kah tajuk post ni 'inspirasi abadi'?
hehe.

so aku nak dedicate tis sonG to ol who have inspired me.
aku ni plak easily inspired.
takpe lah.
janGan expired dah le.
huhu.

here's the lirik.
as well as a youtube.com clip of the sonG.
enjoice.



inspirasi abadi, ayu oiam
di
kala hati sunyi
di buai rindu
pada kamu
ku kenanGi keikhlasan
yanG terindah dari jiwa
untuk ku teruskan
mimpi2 dalam hati

oh penGorbanan
tanpa keluhan
ku harGai
ke akhir hayat ku ini
kau teristimewa
anuGerah hidup palinG ku abadi
ini lah inspirasi baGi ku

di
kala hati ku
dibadai sendu
ku tercari
sinar itu di mata mu
yanG menyerikan hari ku
tanpa kamu teman
ku tiada kekuatan

betapa hidup berubah
setelah sekian lama
payah bertukar jadi bahaGia

2 comments:

  1. hehe.. tahniah le yek cik leli.ko telah mendahului kami.

    aku?? aku kena tunggu second round.. T_T ... =P so after this round.. korang mau tambah satu round lagi..roger sama aku ok???!! hahaha aku mau join.. eee bestnye..

    nanti bila si kenit2 ni dah pandai jalan.. kita kenal2kan diaorg k.. meh nak tgk.. sapa buli sapa..wakakakakkk

    ReplyDelete
  2. iye ke mek oi.
    takpelah.
    ikut rezeki masinG2.
    kan?

    aku second round?
    hui..
    ntah bile.
    kalo ikut planninG, memanG lambat laGi lah.
    bior le yanG ni lepas dulu.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!