Monday, August 10, 2009

pillow talk

assalamualaikum..
pe khabar sumer nye?

kesian kan kat bloG aku ni.
memandanGkan aku finally ada masa yanG terluanG,
aku nak amik kesempatan kat sini berkonGsi lah
sdikit sbanyak apa yanG telah aku lalui selama beberapa bulan ni.

__________latest apdet.

besok
Genaplah 40 minGGu aku preGnant.
doc cakap kalau aku tak bersalin juGak
takpe.
dia baGi aku tempoh 1 week more.
kalau by 17th ni aku tak bersalin,
aku akan masuk spital dan akan di induce kan.
kire cam bersalin dalam keterpaksaan ar.
huhu.

ade aku kesah?
takde nye aku nak kesah pon.
infact,
aku sanGat merindui nak jumpe nGan baby aku ni.
belum pon bersua muke
tapi dah terasa rindu yanG amat nak jumpe dia.
...

hari tu aku masuk spital kat sGamat for like 6 days.
false labour.
labour pon ada false.
huhu.

but the 6 days really tauGht me.
banyak yanG aku pelajari.
on preGnancy and birth laa kan.

ada rahmat di sebalik ke-false labour-an aku itu.
aku lebih bersedia dari seGi fizikel dan mentel.
both me and husband lah.
maybe before ni cam anxious smacam jek tanpa betol2 prepare to have a child.
tapi insyallah kini dan lebey bersedia lah.

__________holiday.
walaupon aku lum bersalin,
tapi atas nasihat oranG ramai
aku amik 1 week leave.
so kire dah setat laa cuti bersalin aku ni.

alhamdulillah aku dah kat sG petani.
alhamdulillah dalam perjalanan aku takde sakit2 ke ape.
cuma baby je excited skit.
dari tapah saaaaaaampai la sG petani dia dok shuffle dalam pewut aku.

but thats okey.
at least aku taw dia aktif and is in a tip top condition.

inGatkan duduk rumah nak berehat rehat laa.
hadoi.
susah nye aku nak disiplin kan kaki tanGan aku ni.
ade aje bende aku nak buat.
japGi aku capai kain buruk.
lap tu lap ni.

japGi aku amik penyapu.
sapu tu sapu ni.

japGi buat tu buat ni.
hehe.

takde sape yanG memakse.
cuma aku dah biase.
jadi bile nak suh duduk je,
aku cam janGGal laa.
plus borinG.

tapi seb baik laa abah telah membroad band kan rumah ni.
jadik,
dapat juGe lah aku mendiamkan diri kat lektop ni baranG dua tiGa jam.

okey lah u ols.
banyak laGi aku nak berkonGsi cerita.
tomorrow can or not?
can lah ya.

orait.

2 comments:

  1. Anonymous4:59 AM

    sempat laie ko nak update.
    sabau je la.

    woo

    ReplyDelete
  2. opkos sempat.
    hehe.
    aku kan ske amik kesempatan.
    aum.

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!