Monday, September 28, 2009

..anakku yanG baik.

hari ni.
ibu bawak arina peGi spital.
sebab memanG appointment nye hari ni.
tok mama pun ikut skali.


wahh..
ramai nye oranG.
aGak oranG ni beraya kat spital ke ape.


ibu amik nomot Giliran.
ibu tenGok kertas tu tulis nombor 25.
ibu lihat pula nombor di papan elektronik tu,
nombor 1.

..jauh nye laGi Giliran kite.

arina tido di panGkuan tok mama.
dalam hati ibu berkata..
"alahai baik nye anakku.
anak oranG lain menanGis-nanGis.
tapi anak ibu ni tido lak sesampai di spital"


"nombor 25..!!"
eh. itu nombor kite.
ibu lekas bawak arina yanG kini dah separa sedar dari lena nya tadi.

"aa.. bukak pampers nye.
pampers je"
..kate staff nurse itu.


walopon ibu muskil,
sebab kalo kat klinik, dia akan suruh toGel kan je sumer,
tapi ini dia suh bukak pampers je.
ibu ikut je..

ibu anGkat arina.
ibu letak atas penimbanG tu.
5 kG.
sehat anak ibu.

ibu anGkat anak ibu.

erk.

basah!

anak ibu tencinG atas scale tu..
abis basah baju anak ibu ni.
..ibu lak tak bawak baju spare untuk arina.
..cuma bawak pampers spare je.
sian my baby pakai je baju yanG basah tu.

ini penGajaran buat ibu.
walo kemana ibu peGi nGan arina pas ni,
pasti ibu akan bawak baju spare untuk arina.

tapi anak ibu ni baik.
tak nanGis pon.



dah pukul 2.

"anGah.. pi beli kain kat alamoda jap"
..kate tok mama.

oke..

anak ibu yanG baik sedanG tido denGan maha nyenyak nye atas meja makan tu..
baik skali anak ibu.

ibu ajak baby tasniem ikut ibu.
sebaGai teman.

ibu peGi alamoda,
cari kain yanG tok mama suh beli.
pastu,
ibu amik kesempatan tu peGi butik hajaba.
ibu tinGiiiiin sanGat nak masuk butik tu.

..tapi ibu takut arina banGun dan ibu tiada .
tapi ibu masuk juGak :P

ibu cepat2 window shop dan ibu kuar balik.
jadi laaaa stakat window shoppinG jek.
terbeliak mate ibu masuk butik tu..
shantiks sunGGuh baju2 nye.
..maklum laaa. ibu nak lepas Gian 2 bulan tak shoppinG :P

ibu balik rumah..
tenGok anak ibu still tertido atas meja makan itu.
baik nye... anak ibu.

thanks sebab baGi ibu can nak shoppinG skejap.
mwahhhh..!!



________________hehe.
moral:
kite kene pandai cari kesempatan dalam kesempitan.
..kata2 dari seseoranG yanG pandai amik kesempatan.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!