Monday, September 07, 2009

..jGn sampai kasut ku kena muka kau. *GaranG*

..wah.
carik Gaduh plak aku bulan2 ramadhan ni.

__________ekceli kan.
aku nak apdet pasal keGembiraan aku.
but sumthinG spoilt my oh-so-pure feelinG.

tapi aku cerita juGak lah apsal aku heppi.

hari tu.
mase aku jenjalan kat town nGan mama aku,
..we draGGed the baby alonG, ofkos.

bajet jenjalan shoppinG raya fasa pertama laa.
hehe.
kitoranG sinGGah laa kedai kasut.
aku cam worried sket laa.

for the past few months,
trips to the kedai kasut has always been frustratinG for me.
ape ke tidak nye.
try je, tak muat.
try je, tak muat.
kaki aku time tu hanya bley muat kasut2 saiz sampan jek.
..*mencebik*

tapi kini tidak laGi n_n
my feet dah kembali ke saiz normal nye.
so i now can buy all the sweet comel lookinG shuz i want.
miahaha..
Gembireeee sanGat taw.
bertambah tambah eksaited aku nak berhari raya.
>_<


___________tapi tu laa..[tukar mode]
u Guys..
kenalkah koranG nGan satu perasaan ni.
it happens when u purely are sincere and honest
towards a somebody u call a 'friend'
..i'm not even sure this person layak tak jadik my friend.
and that somebody leh balas keikhlasan koranG nGan kesombonGan tahap Gaban azali!!!

..erGh.
aku benci.
aku membenci di bulan ramadhan.


ekceli aku tak kenal pon this Girl.
but she is a friend to a friend of mine.
aku check Gmail aku tadi,
tak pepasal ada orG nak add aku laa kat frenster.
so, aku pon bukak laa frenster.
..yG dah beberapa hari aku tak bukak.
then, aku ter-saw updates from her paGe laa.
okey fine.
ada Gambor baru.
and an updated profile lah.
then i scrolled down to the testi[s]
saw mine.
MY testi i wrote to her.
ish

and i clearly was hopinG a reply testi,
memandanGkan we had never spoken to each other.

dah berapa lama laa aku tunGGu
she's been online few times.
..but never did she replied that testi of mine.

bukan lah biG deal aku hntar testi kat dia.
..eh, aGak biG deal laa.

hmm. if only she replied,
i wud have concluded that she too miGht have a pure and sincere heart,
as mine :P

bende ni buat aku rasa cam..
eh, heGeh nyee aku nak antar testi lak kat dia.
alih, dia buat dek je kat aku.

wat ever lah.
my marjonites-ladies,
i suddenly feel the dejavu-ness of how typical ipt-malaysian Girls are.
hohoho.
kejam aku.
sorry, tapi tu lah perasaan aku ketika ini.
bodo sombonG + Gedik.
Gediiiikkk..!!


_________...
aku tak penah nak rase benci and mual seperti ini.
tak sanGka,
se-tak matured aku pon,
ada laGi yanG tak matured.
se-tak matured aku laa..
i wud indeed recoGnise honesty and sincere-ness.


ahh.
lupe kan dia leli.
she's that typical ipt Girl -which ekceli proove the theory riGht.

dem yuh.




..an entry full of anGer.
somethinG rare.



_

9 comments:

  1. kaki aku time tu hanya bley muat kasut2 saiz sampan jek.
    ..*mencebik*


    hahaha...saiz sampan? seb baik bukan saiz titanic..wakakaka

    owh ye sememangnyer ada makhluk sebegitu. telah banyak kita temui. walaupun tak semua. tapi ramai yang kita temui macam tuh kan.. huhu

    ReplyDelete
  2. titanic aGak keterlaluan laa..
    seb baik kembali ke bentuk asal,
    kalo tak,
    memanG aku buat plastik sejeri kat kaki aku
    ehehehe~

    ye aa Qin.
    aku fedap laa.
    tapi ni bukan General statement taw.
    aku taw bukan sumer budak pempuan ipt camtu.
    i said btypical
    alahh..
    yanG cam kite tGk dlm drama kat tv tuuu.
    nyampas..!!

    ReplyDelete
  3. erk,
    sye budk ipt jua..
    mksu,sye kh?

    ReplyDelete
  4. heh.
    dah aGak dah.
    budak soranG ni mesti terasa.

    u know its not u kan?
    :)

    ReplyDelete
  5. ehe.
    owh..okey..ehe
    mksu,pnjam ayat 'sye ykn sye kucni komen ini'
    heee,cm best je.

    ReplyDelete
  6. best ke?
    hehe..
    amik..amik..
    tapi in return,
    maksu nak kueh raya buatan kakcik.
    boley?
    miahaha..

    ReplyDelete
  7. best2..ehe
    kueh rayer ek..
    yg tunjuk2 tue bley je kan..
    buatan tangan jugak tue..
    tunjuk2 <- guna jari..

    ReplyDelete
  8. tu bukan buatan tanGan..
    tu menGGunakan tanGan..
    betuah.

    ni maksu nak kueh..
    um.. kueh..
    kueh ape ek.
    ah. kueh karipap lah.

    ReplyDelete
  9. kueh karipap ek??
    ala,tgk maksu kt sana pn wat dah kueh
    nnt,leh mintak skit hee..
    rayer balik pontian..

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!