Sunday, September 13, 2009

..nak mood raya nye pasal.

as usual lah.
bile nak raya je,
banyak oranG akan start mula nak cari rinGtone laGu raya.
betoi ke dak?

hehe.

includinG lah my cute parents..
bile dioranG dapat taw dlm fon aku ada laGu raya,
dioranG pon nak.

oke lah.

aku pon settinGkan.
..henpon memasinG canGGih.
mama pakai nokia n90
abah pakai nokia n79
n Genration aje.
..tapi akuuuu juGak yanG kene set kan :P


kat mama, aku letak laGu Anuar + Elina.
..berlalu lah sudaaaaa ramadhan~
kat abah, aku letak laGu Hail Amir + Uji.
..indah nya sunGGuh di hari rayaaa~

ciwahh..
kenGkunun nak raye sanGat laa :P

pastu mase kitoranG dok melepak kat ruanG melepak,
sesambil tu denGar radio kedah laGu 60-an.
..isk T_T tak tahan aku.
sesekali skala radio tu akan pasanG laGu raya
or iklan yanG ada ucapan raya, with laGu raya as its backGround.

tetibe ada laGu "indah nya sunGGuh di hari rayaaa.."
aku tenGok muke abah kerut-kerut (~_<)
mase tu juGak..
abah cakap,
"ish.. susah laa nak beza bunyi tepon nGan bunyi radio"

"..."

kitoranG senyap jap.
sambil memasinG memberikan konsentrasi yanG tak berbelah bahaGi untuk nak denGar bebetol.
..padahal henpon tu ade je atas meja.

"ohh.. tu laGu radio laaaa"
kata aku.
lantas kitoranG pon sambunG borak-borak sambil denGar radio.

.."maaaa.. uwaaaaa"
arina nanGis.
dah banGun lak anakku ni.

aku pon denGan separa berGeGas banGun dari ruanG melepak tu nak Gi tenGok arina.
aku lalu kat meja tu,
tenGok henpon abah.
"5 missed calls"

"aisey, bah. tepon abah laa tadi :P"
abah pon banGun dan belek fon beliau..
"uik. 5 mis kol?. ish ish."

_______________hehe.
janGan cakap time dulu rinGtone mono ala-ala nokia 3310 dulu benda mcm ni tak berlaku ek.
cuma situasi je lain sket.
memanG laa kalo monotone tu tak dapek laa kite nak denGar laGu raye sGala kat henfon kite kan..

tapi aku still penah terkonpius bunyi messaGe alert nokia 3310 aku dulu nGan bunyi iklan radio mase tu..
era lah dulu suke wat iklan ada bunyi msG alert.
hehe.

kekadanG mama aku laGi dasyat.
dalam radio tuu ada iklan pasal janGan memotonG cara bahaya
kelak akan ditimpa kemalanGan,
lantas ada laa bunyi ambulance dlm radio tu..

tu diaa..
mama aku dah menjenGuk kat luar dah.
"mana ambulance nye, nGah?"
huhuhu..
mama oh mama..

oke lah u ols.
tu je celoteh aku buat masa ni.
tadi aku buat kapkek 5 bijik.
1 buat sample.
1 dah nGap.
1 pon dah kene nGap.
2 kasik kat tasniem + abG dia bawak balik.

laGi sminGGuuuu je nak raya.

bez nyeeeehh n_n




6 comments:

  1. oit... mana gambar cupcakenyer??? tunjuk skett...

    kuih raya aku tertangguh sekejap sbb balik KL wiken nih. huhu. konon nak tabur2 duit kat Jalan TAR.. tapi Jalan TAR pun aku tak jejak.huhu

    uiksss...tak sabar nak raya as a wife! tahun ni raya kat kuantan!!!! yahuuu

    ReplyDelete
  2. owh sorry2 ada gambor rupanye.. tadi takdek

    ajaib nih. cupcake chipsmore kah?

    ReplyDelete
  3. tuuuu..
    hehe.
    baru letak.
    ai seGan.
    first timer.
    lepas ni aku nak wat yanG lebey advance + elaborated laGi hiasan nye.
    bwahahahaa~

    laa.
    jalan tar kat depan rumah aku kan ade.
    ko tabur je kat situ.
    hehehe.
    ummm..
    ari tu aku wat choc chips,
    tak jadi ar, Qin.
    soo frustrated.

    last year, aku raya as a wife.
    this year, as wife and an ibu.
    asyik naik panGkat je aku ni.
    cemerlanG sunGGuh.
    hehe.

    ReplyDelete
  4. it's a vanilla cup cake.
    ni link nye.

    boleh try.
    http://www.myresipi.com/top/detail/765

    ReplyDelete
  5. ko mmg cemerlang!!! tahniah la.. tahun ni ibu beranak satu... tahun depan tambah satu lagi.. lebih cemerlang gitu..hahaha

    alos cian...
    choc chip cookies aku sonang jah..

    meh try resepi aku

    butter setengah ketol
    6 sudu besar castor sugar
    6 sudu besar brown sugar
    telor sebiji
    esen vanila
    200gm tepung gandum >
    setengah sudu bicarbonat > ayak
    1 sudu besar serbuk koko >
    choc chip secukup rasa
    apa jua jenis kacang kegemaran yg dicincang juga secukup rasa

    pukul butter n gula. masuk telor + esen vanila. gaul rata. masuk campuran tepung n koko. masuk chip n kacang.

    sudu macam dalam gambar hehehe... bakar selama 20min.

    mesti jadi. gerenti.


    thanks le resepi vanila cupcake tuh.. mmg aku tgh mencari2. bagai cupcake jatuh ke riba.

    ...tak sangka kita bertukar2 resepi. dulu tukar2 reading material jek.. huhu..

    ReplyDelete
  6. ..uhuk.
    statement last kau tu benar2 'memukul' aku :P
    well. kite kene terime kenyataan that chanGes in life happens.
    kalo tak, camne mak-mak kite tu leh jadi camtu skaranG ni?
    takkan dia lahir2 ke dunia ni, terus jadik mak kan?
    hehe..


    tu resepi kapkek yanG kire the simplest lah.
    ye lah. aku re-do aku nye choc chips tu.
    tunGGu adik aku balik mrsm dulu rabu ni.
    kalo hasil nye chantiks, baru aku masuk Gambor dalam bloG.
    kalo dak, masuk pewot je laa.
    haha.
    watpe nak publish.
    wat malu tepunG jek >_<

    ReplyDelete

saya yakin saya kunci komen ini..!!