Wednesday, September 30, 2009

..tidur sambil penGsan

hehe..
actually,
this entry boleh juGe didapati di sini :
http://www.kapasitor.net/community/post/82

aku kopi+pes je kat bloG ni.
tah camne lak aku leh terstumble upon post tu plak.
anyway,
enjoice ler citer aku yanG separa funny itew

________..written on 27th may 2006

dalam keGhairahan aku nak balik untuk cuti musim panas ni,
terinGat pulak aku zaman zaman aku jadi fasilitator tak bertauliah di kem motivasi pusat pertanian sunGai sudah, parit jawa, johor.
macam-macam ilmu dan penGalaman yanG aku kaut di situ.
insyallah kalau ada rejeki, akan aku ke sana bila cuti
nanti.

aku nak konGsi satu kisah yanG aku rasa memalukan,
tapi oranG len rasa klako. T_T

benda ni berlaku masa first time aku jadi fasi tak bertauliah kat kem tu.

adat laa kalau dah jadik fasi, memanG tak cukup tido.
nak plan itu ini. jaGa makan bebudak. jaGa semua lah pendek cerita.
tapi sebab aku tak biasa, maka aku rasa sanGat letih.
dah laa minGGu tu sebok nGan memacam kat maktab.
memanG tak cukup rehat. letih. penat.

satu petanG tu, lepas aktiviti berkayak denGan bebudak peserta,
aku dan GenG fasi yanG len, melepak kat bawah banGsal tempat melepak.
ada soranG kakak yanG duduk kat sebelah aku ni,
tetibe je menGhampirkan badan dia kat aku.
makin lama makin dekat, sampai dia merehatkan kepala dia kat bahu aku.
romantis plak.

aku tak kesah ar. maybe dia penat kot.
tetiba ada oranG lain cakap, 'hajar, apsal muka ko pucat ah?'
aku pon melihat pada muka akak yanG bersandar kat aku tu.
ha ah confirm pucat. sah letih ni.
tetibe lak, dia menGGelonGsor jatuh ke bawah.

aiyak. penGsan lak dia. letih sanGat kot. kesian dia.
lalu kami perempuan menGanGkat dia masuk dalam kemah.
aku yanG volunteer nak jaGa dia.
aku amik tiGer balm. sapu sapu kat kepala dia.
sambil tu sapu sapu juGak kat kepala aku. penin ar.
aku urut urut kepala dia. urut.. urut.. urut.. zzz.

tetiba aku tersentak.
haip. mana Gi akak tadi. adakah dia dilarikan bunian?
rupa rupa nya aku yanG tertido. isk.
aku pon kuar dari kemah tu nak cari akak tu.

sampai jek kat banGsal tempat melepak fasi fasi,
aku dah kene Gelak. jadik bahan le plak.
aku nampak akak tu seGar jek.
"dia yanG jaGa oranG penGsan, dia yanG penGsan sekali. ahahaha.."

hampeh. aku tertido arr..!!
hehe. malu i..

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!