Tuesday, September 01, 2009

..wake me up when september ends.

salam ramadhan u ols.

its 1.30pm rite now.
eh.
mane mama aku pi?
tadi ade dok tidoq situ.
skaranG yanG masih join contest 'sape tido palinG lame'
adalah tasniem and arina.af

..aku tak berani bet arina.af akan menanG.
babies are unpredictable.
hehe.

today arina.af dah 20days.
cepat nye mase berlalu..


one blink of an eye..
..aku ke overseas.
another blink..
..aku dah balik and posted to sGamat.
half a blink..
..i broke up from a lonG reletionship
Quater of a blink..
..fell in love with my jodoh.
2 blinks..
..Got married.
a few blinks..
..was preGnant and now a blissful mom.


tapi i must admitt one thinG lah.
as soon as Graduated,
time really flies.
huhu.

kalo time blajo dulu.
mak aih..
rase cam forever je.
maybe sebab banyak esaimen kot.
:P
..kata-kata dari seoranG pelajar yanG malas.


_____________adik.liana
almost a month aku kat rumah parents.
which also means that aku banyak spend time nGan adik ku, liana.
watchinG her Grow up is somehow a lil bit painful for me.

..she's only 13.
dah masuk asrama.
budak ni memanG a reflection of me.
physically, almost a xerox copy.
mentally, memanG lambat matanG laa cam aku.

she's soo manja.
..cam aku.
tapi aku rase dia laGi terok laa.
sampai her homewerk pon abah aku tolonG.

time2 aku dulu,
janGan harap laa.
abah akan marah je kalo aku tak buat.
tapi ni..
aish.
Geram lak aku kat adik aku itew.
hek hek.
..kakak yanG sdikit benGis aku neh.

tapi tu laa.
aku aGak worried nGan dia.
coz dia manja.
..aku takot dia kene buli kat asrama.
..aku takot she'd Get lost in her ways.


smalam mase aku ikut famili hantar dia balik mrsm,
aku tenGok dia sampai kerete kitoranG dah blah,
aku toleh blakanG,
nampak wajah nye yanG sedey,
buat aku rase hiba.
..time tu dalam benak aku fikir,
leh ke adik aku ni study?
betol ke budak ni independent.
..i kno i wasnt when i was her aGe.


but bile fikirkan yanG dia nGan aku totally the same.
..cume dia aGak bijak laa bandinG nGan aku :P
makes me feel a bit relief.
coz if i manaGed to pull my-unmatured-self toGether
and live life in an averaGe manner,
i'm sure she'll be able to.

haih.
adik,
janGan buat anGah riso laa.
jaGe diri sebaik baik alam laa.
take a moment to think before you do anythinG.
i must admitt that it miGht be hard GrowinG up in the world of today,
tapi, just remember that anGah, alonG, abah, mama ada
be stronG coz u are.
:)



___________..
ni baru seoranG adik.
camne lah perasaan nak besarkan seoranG anak plak nanti?
wat choices will she make?
will she make the correct choices?
will i be a clinGy mom?
adakah aku akan konGkonG dia?

o mai lord.
i think too much.


note to myself:
life's like that ya.
enjoy life while u can.
rileks, ikhtiar dan tawakal,
insyallah dipermudahkan seGalanya..


written by me,
the carinG sis.wife.mom.
(n_n)v

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!