Monday, September 12, 2011

nak cantik nak kaver? nak cantik ke nak kaver?

hello.
hana tajima.
maria elena.
fatin suhana.
fatin liyana.
..laili roosemarina. eh, takde. salah. sedih.

baru hari ni aku prasan.
sangat BANYAK video tutorials on wearing hijab/shawl on youtube!
..like aku ketinggalan gila.
tapi tingin jugak nak begaye ;p
tengok saje gambau sebelah tu >>>
..hey, mak beranak dua pon kene begaye jugak taw.
..untuk suami ku n_n

yeah, sangat BANYAK video tutorials.
and i watched few.
ada yang oke.
ada yang , like, what?!
ada yang nampak leher.
ada yang komen suh tutup aurat tangan sekali.
..bagus laa tu.
ada yang cam comey.
ada yang , like , what?!
..i've said that right?

haha.. the point is,
i think actually ada two sides of the coin when we're talking about issues pertaining the tutorials.
but then again, i'm in no position at all to give my two cents.
myself pon tak sempurna.
talk about tutup aurat tangan,
i bet bebudak maktab,
skolah lama,
my frens sumer tau my habbit : sinsing lengan tangan.
cam on auto mode.
bile pakai je lengan panjang, mesti nak sinsing.
baik baju kurung,
baik t shirt long sleeves.
yang aku tak sinsing ialah baju yang berlengan 3 quarter.
haaa itu tak sinsing.
kalo sinsing jugak, baek aku pakai sleeveless jek.
hehe.
kekadang ada hari yang aku cabar diri sendiri.
brape lama aku boleh bertahan with my sleeves down.
..and they dont last that long. *sighs*
and other days, i just forget to.

__________(* >> comel tak symbol bulan bintang nih?
ape- ape pon kan.
better tanye ustaz or ustazah.
..my skool ada ustaz and ustazah.
..my version of a walking islamic dictionary :)

yeah.
baik tanye diorang.
because ade yang cakap
.."takpe, asalkan niat dia nak ajar orang pakai tudung"
.."niat tidak menghalalkan cara"
.."at least dia pakai tudung daripada yang tak pakai langsung!"
and many many many many more.
actually bace komen orang lagi cam klakar kot.
i mean like common lah people.

at the end of the day,
wat ever it is,
i'd applaud these girls.
why?
ko boleh pakai tudung/hijab/shawl kiut-kiut macam diorang??
..kalau boleh bagush lah ;p


heh.
stay tuned and stay adorable for evah.

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!