Thursday, November 24, 2011

aishhhhh.. boleh ke?


hah. apekah ini?
hehe.
stumbled upon this pic.

i think this was the time in my life i was the kurusest (paling kurus)
i think i weighed at 60 that time.
aduhh..
some people 60 tuh dah kira obese,
but for me 60 tu cam ideal weight aku.

so, yeah.

kalo hubs bace, mesti beliau tertanye-tanye
"sapekah di sebelah bini gwa itu?!"
itu ialah Encik Terry,
kire cam HEM kitorang mase kat UK dulu laa.
hehe.

and baju kebaya tu,
boleh kira dengan sebelah tangan je bila aku pernah pakai.
maybe takde confidence kot nak pakai kebaya dulu.
..well now lagi laaaa takde confidence.

camne leh kurus cam tu ek dulu.
it all happened before aku terjebak ngan Geng House 33.
mase tu aku loner.
orang lain pergi UK ade geng.
aku takde.
so aku dok serumah ngan Julies and Dod Chin.
kire cam kitorang bertiga nih loner laa.

yup, we were housemates,
but were not that close at that time.
makan pon sendirik-sendirik.

routine makan aku ialah,
aku akan beli muffins yang sedap gile kat Asda,
or choc chips yang paket gold tuh dari Asda,
and makan bende tuh je dua kali sehari kot.
with a glass of milk.

tu je.

so, plus the loneliness + meals yang menyedihkan,
i guess that was how it happened.
then, i met the H33 girls.
then i gained and gained.
haha.
bukan takat food je,
tapi the company jua turut buatkan aku gain weight.
orang cakap hati senang kan.

balik je Malaysia,
aku ingat lagi mak aku siap marah kat aku.
dia kata dah elok-elok kurus dah naik balik badan.
hnsss..
wat to do bonda.

so sekarang persoalannya,
boleh ke aku jadik cam nih balik?
sekian teruma kasih :P

No comments:

Post a Comment

saya yakin saya kunci komen ini..!!