Monday, January 16, 2012

tidaaaaakk~

*Laisa Laha Min Dunillahi kashifa*
:: tiada baginya selain Allah yang maha melindungi ::

yep.
itu zikir feveret aku 
itu zikir feveret mama aku
itu zikir feveret Sima Qistina, anak sdara ku.


tapi kenapa zikir tu bukan feveret anakku 
Muhammad Lutfirrahman ?!


..salah aku.

_____________________

tetiap pagi.
hampir tetiap hari.
kitorang akan naik kete.
pi mana?
pi sekolah laa..


dan tetiap pagi
hampir tetiap hari itu jua lah
aku akan mainkan lagu-lagu korea feveret aku.


radio nih memang dah nak dekat stengah tahun tak bukak.
malas nak dengar.
cucuk thumbdrive je kat radio.
sedap lagi telinga aku layan lagu K.
..husband aku yang tak suka lagu-lagu K aku pon 
dah sampai tahap ter-hafal. 
..sorry abg :P

___pe kaitan ngan zikir plak nih.


and baby Lutfi,
being my hero and a good boy,
akan duduk kat belakang dalam seat dia.
aku boley relax sket laa
sebab dulu Afrina mase kecik tanak duduk langsung dalam car seat tu.
dari baby sampai ke aku mengandungkan Lutfi 9 bulan 
dia still dok atas pangku aku kat depan dalam kete.

___pe kaitan ngan zikir plak nih.  

and tetiap pagi on the way nak ke Balai Badang, 
Lutfi akan duduk dalam seat dia diam-diam.
tak nangis.
tapi dengan syarat.
lagu pasang mesti kene kuat.


kalau lagu ballad rumantis membuai perasaan,
memang dia nangis.. 


tapi dalam playlist aku tu
kebanyakkannye lagu romantic,
sesuai laa ngan jiwa aku yag separa romantis nih.


kalau ada pon 
yang lagu-lagu Super Junior
laa

yang fast beat.

so, itu lah yang aku perdengarkan kat dia..
Mr Simple
Opera
and my fave : No Other
..dulu aku dikenali sebagai laili miraei.
sebab lagu tuuuu je yang aku mainkan.


skarang No Other plak.
bile ntah aku nak bosan nih..
naik bosan aku tunggu nak jadik bosan.
u_u


so


maghrib tadi Lutfi nangis.
bukan nagis-nangis manje
tapi kaw-kaw punye nangis.
sebab dia selseme and 
maybe dia rase sangat tak selesa.
plus, cam ada potensi nak demam.


so aku pon berzikirlah segala bagai zikir yag aku taw.
..tak jalan.
waaa...uwaaaa...
aku fikir maybe suara aku kurang merdu laa today.
so aku pasang zikir dalam henfon ku.


medley zikir-zikir kat astro oasis 106 :)
..tak jalan jugak.
waaa...uwaaaa...
uwaaaaaaa...

and tetibe je medley zikir tu abis,
and jump to the next song on my playlist. 
and lagu ape?
yes. 
no freaking other. 
ops! shoot! 
tak sempat aku nak tekan repeat untuk zikir tadi.


itu jam jugak Lutfi diam berenti nangis.
dalam hati aku
Ya Allah.. 
nape laa Lutfi boley diam pulak dengar lagu No Other. 


tidaaaaaakk..


huhu T_T
tu laa..
mak mertua aku slalu pesan, 
rajin-rajin bacekan surah-surah kat dia mase tido.
mase main.
mase makan.
eh bile bile mase lah..

bukan dengarkan dia lagu-lagu kpoRk tu!


haiyah..

camne aku nak betol kan ni.
demmit to myself. 




.....


Lutfi, 
dengar ibu ye, sayang..

* Laisa Laha Min Dunillahi kashifa *
:: tiada baginya selain Allah yang maha melindungi ::

bak kate Azwan Ali Nur Jannah, 
syurge sangat ;)


insyaAllah~*