Tuesday, February 14, 2012

pyar \\ sarang \\ ai \\ shi-huan \\ amore \\ mahalin

... hasbi rabbi
jallallah
ma fi qal bi 
ghay rullah
nur muhammad sallallah
laa ila ha illallah ...

[azam nak mula kan every entry dengan zikrullah]
moga-moga apa yang di blogkan hanya yang memberi manfaat buat diri ku
:)
 oh ye
"...My Lord is enough for me, Glory be to Allah
There is nothing in my heart except Allah..."


oh indah.


saat-saat jiwa tengah kacau,
hati tengah berkecil ni,
memang elok laa bawak-bawak berzikir. 
sayu bro.

Jan - Feb 2012
terlalu banyak yang berlaku hanya dalam masa 46 hari ni.
seriyes. 
sometimes i even wonder
how i managed to drag myself through. 
and the answer would be 
with bits and pieces of rasa tanggungjawab 
and dollops of love.
pandai betul aku nihhh..
sendiri tanya soalan.
sendiri jawab. 
stock plajar cemerlang tak menjadik. 

ahh love.
the never ending story of love.
i totally get the notion of loving allah. 
fact, the zikir featured today pon 
portrays such love.

but..
ape sbenar nya maksud "mencintai pasangan" ?
dia nak kite buat apa?
i mean, 
can 'love' do wonders?

heck, what is love?!



kalau dalam bahasa melayu lagi pening.
"i sayang u, tapi i tak cintakan u.."
haaa?
"i tak cinte kan dia, sumpah. i cuma sayangkan dia. sbagai adik angkat."
erkkk?!


sayang tu ape?
cinta tu ape?


ade tak kursus love-a-logy?
coz i'd love to enroll. 
aku tak berape jelas laa pasal bende ni.

i hate it when i overwork my brain over such tedious-ness.
tedious ke?
well, kalau tedious apsal aku sanggup overwork my brain to even care.

well,
as my writings suggest,
i'm going through what u call a mid-adolescence crisis.   
ade ke?
hehe.


honestly. 
i have to do something drastic 
before i crack up. 


if ya'll kurang see me on fb.
or kurang update, 
or termenung bagaikan ikan temenung,
that's just me doing some self-mind-reading on the related issue. 
flipping thru brain-notes and photographic memories.
[..i spent too much time watching Brain on kbsw]
k-drama drama drama


alrighty.
pesanan penaja:
walau ape pon alasan yang korang nak cipta,
solat lah. 
now, solat does wonders. 
if korang sayang or cinta orang-orang yang korang sayang or cinta.
ajak lah dia solat. 
malah jadikkan diri korang obsess pasal solat pon orait.
nak jadikkan hobbi pon bagos. 
now, solat does wonders!
fact that.

 
alrighty.
good things, people..